Pasul trei – acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor

Cu scrisoarea primita de la RADET, va adresati vecinilor cu care aveti pereti comuni, pe orizontala si pe verticala. De la acestia trebuie sa obtineti un acord cum ca sunt de acord ca dvs. sa va debransati de la RADET si sa va montati o microcentrala de apartament. Acest acord trebuie semnat de catre vecinii dvs. Retineti, nu trebuie acordul tuturor locatarilor de pe scara ci doar al acelora cu care dvs. aveti pereti comuni – sus, jos, stanga, dreapta.

Cu acest acord al vecinilor si cu scrisoarea va adresati administratorului de bloc . Asociatia de proprietari / locatari va trebui sa va emita un acord de genul “prin prezenta ne declaram de acord ca dl. / d.na, cu domiciliul in, sa se debranseze de la consumul de apa calda si incalzire furnizate de RADET si sa-si monteze o microcentrala de apartament; mentionam ca dl./d.na nu are datorii fata de asociatie; numarul apartamentelor debransate de la RADET la sc. X, bl. X, str. X este de X”. Acest acord trebuie sa contina stampila asociatiei, semnatura administratorului si al presedintelui de bloc.

Nu cedati tentativelor de intimidare de genul “am auzit noi ca nu se mai dau autorizatii de debransare, sa vedem, sa discutam etc.” Nu exista o baza legala sau un motiv ca asociatia sa nu-si dea acordul, totul este rea-vointa ! Convingeti-i sa va semneze acordul, este treaba dvs. ce faceti mai departe, nu treaba lor, sunteti proprietari in apartamentul dvs. si numai dvs. decideti cu ce va incalziti, nu va poate obliga nimeni sa ramaneti bransati la RADET !

Advertisements

About INFODEBRANSARE

Aici gasesti toate informatiile necesare debransarii consumului de apa calda menajera si caldura furnizate de RADET, bransarii la o retea separata de gaze naturale si instalarii unei microcentrale de apartament.
This entry was posted in Dosar RADET. Bookmark the permalink.

6 Responses to Pasul trei – acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor

 1. disorder says:

  Salut, felicitari pentru initiativa. Raspund la acest post pentru ca aici ne-am impotmolit noi — individul care sta in scaunul presedintelui asociatiei NU VREA sa isi puna semnatura si stampila pe referatul tehnic de la RADET, pentru ca in acel referat este mentionata o asa zisa necesitate de a instala, pe cheltuiala noastra, a celor care ne debransam (!), niste “robinete de echilibrare”. Am luat de la o firma specializata in instalatii termice un document semnat si stampilat de un expert tehnic, conform caruia in situatia noastra NU se impune montarea acestor robineti, dar degeaba.. Caricatura de resedinte “vrea de la RADET” o confirmare a faptului ca “nu se impune montarea acestor robineti”, in conditiile in care tocmai RADET incearca sa impuna abuziv o astfel de aberatie.

  • Din pacate si eu m-am lovit in demersurile mele cu debransarea de multe capete patrate ….

   Acum, discutand pe partea tehnica … blocul vostru este contorizat termic la nivel de apartament (aveti repartitoare de caldura) ? Daca raspunsul este da, atunci Asociatia de locatari / proprietari trebuia sa instaleze acesti robineti de echilibrare hidraulica … la mine spre exemplu acesti robineti exista de acum 5 ani, de cand s-au montat in apartamente repartitoare si robineti termostatici la calorifere. Poate te ajuta si asta :

   ECHILIBRAREA HIDRAULICA A INSTALATIILOR DE INCALZIRE

   Odata cu contorizarea la nivel de apartament a energiei termice pentru incalzire se impune din punct de vedere legal si tehnic echilibrarea hidraulica a instalatiilor interioare din condominiu. Se admite neefectuarea echilibrarii hidraulice in cazul in care nu s-au adus modificari la instalatiile interioare de incalzire din condominiu fata de proiectul initial.

   Echilibrarea hidraulica este urmatorul pas dupa contorizarea energiei termice la nivel de apartament cu repartitoare de costuri. Necesitatea echilibrarii coloanelor verticale de distributie a agentului termic apare ca urmare a variatiilor de debit, determinata de montarea robinetelor termostatate. in functie de setare, robinetele termostatate actioneaza in sensul modificarii debitelor de agent termic in instalatia de incalzire, determinand dezechilibrarea acesteia. Urmare a acestei situatii se pot inregistra zgomote sau vibratii in functionarea curenta a instalatiei.

   In concluzie, prin eliminarea radiatoarelor din apartamentele debransate, se aduc modificari la instalatiile interioare de incalzire fata de proiectul initial … deci se impune montarea robinetilor de echilibrare. Parerea mea este ca daca sunteti mai multi vecini care doriti sa va debransati si vreti sa terminati mai repede cu discutiile intre voi si RADET sau Asociatia de locatari / proprietari, sa instalati pe cheltuiala voastra acesti robineti .

 2. Andrei says:

  In primul rand vreau sa va felicit pentru initiativa acestui blog, pe care l-am gasit de curand, cautand informatii.
  Eu locuiesc la parter, intr-un bloc cu 4 etaje, 2 apartamente pe etaj. Dedesubt este subsolul, stanga-dreapta nu am vecini, celalalt apartament de pe palier este vis-a-vis de mine, fara vreun perete comun. Singurul comun este tavanul, dar vecinul de deasupra mea are de asemenea centrala. Sa inteleg ca am nevoie doar de aprobarea vecinului de deasupra?
  Va multumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s